skip to Main Content

Få 3 uforpligtende tilbud på Bilforsikring

bilforsikring

Som bilejer betaler man hvert år flere tusind kroner for sin bilforsikring – en udgift som desværre er nødvendig. Men man kan gøre sit til at få en bedre pris. Man kan kontakte de forskellige forsikringsselskaber for at se om de kan komme med et bedre tilbud. Eller man kan benytte sig FindForsikrings tilbud om at få 3 gratis og uforpligtende tilbud på forsikring af din bil.

De 2 typer bilforsikringer

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikring af din bil er lovpligtig i Danmark. Det er den forsikring som dækker de skader du laver på andre billister eller deres ejendele – Ikke dine.

Har du f.eks handlet i det lokale supermarked og bakker ind i en anden bil på parkeringspladsen, så dækker din ansvarsforsikring skaderne på modpartens bil. Skaderne på din egen bil står for egen regning – med mindre du selvfølgelig har en kaskoforsikring.

Er du så uheldig at din bil bryder i brænd eller bliver stjålet i løbet af natten, så dækker din ansvarsforsikring heller ikke. Så har du en bil, som du ikke har råd til at miste, så skal det kasko på.

Personligt plejer jeg at sige, at hvis bilen er mere end 10-15.000 kr. værd, så skal der kasko på.

Kaskoforsikring

En kaskoforsikring er ikke lovpligtig i Danmark, men har du lånt penge til køb af bilen, kan banken stille krav til at der tegnes en kaskoforsikring. Køre du galt, uden at have kasko-dækning, mister banken deres sikkerhed i bilen.

Hvor en ansvarsforsikring dækker skader på andre billister og deres ejendele, så dækker kaskoforsikringen de skader som du laver på egen bil.

Nogle selskaber har delt deres kaskoforsikring op i 2 – en normal og en udvidet, hvor den normale dækker almindelige skader. Den udvidede dækning dækker f.eks også brand og tyveri. Men det er forskelligt fra selskab til selskab, så læs altid forsikringsbetingelserne igennem INDEN du siger Ja tak.

Hvilke selskaber kan jeg modtage tilbud på bilforsikring fra?

Når du beder om 3 tilbud på din bilforsikring, modtager du de tilbud som matcher dine behov bedst. Du vil kunne modtage tilbud fra forsikringsselskaberne herunder.

forsikringer

FAQ - Ofte Stillede Spørgsmål om Bilforsikring

Hvorfor har alder betydning for bilforsikringens pris?

Alder er en vigtig faktor hos de fleste selskaber, når det drejer sig om prisen på bilforsikringer.

Er du 18 år koster det oftest kassen at tegne en bilforsikring. Dette skyldes at du er ny i trafikken og ikke har så meget erfaring og rutine endnu. Derfor er der større chance for at du laver en skade, end f.eks en billist som har kørt bil i 30 år.

Hvorfor har det betydning hvor mange km. jeg kører?

Hvor mange km. man kører hvert år, har også betydning på prisen. Jo flere km. du kører, jo længere tid opholder du dig på vejene. Og chancen for at man bliver involveret i et færdselsuheld, stiger i takt med at man opholder mere på vejene.

Hvad betyder Elitebilist?

En elitebilist er en person som har kørt uden skader i en længere periode. Din forsikringspræmie falder automatisk for hvert år du kører uden skader, og når man kommer til det sidste trin, hvor det er billigst, bliver man elitebilist.

Hvis man så laver en skade, så falder stiger man oftest i pris igen. Men det er lidt forskelligt fra selskab til selskab.

Hvornår bliver man Elitebilist?

Det er meget forskellige fra selskab til selskab. Nogen steder skal man kører uden skader i 3 år og andre steder 5-7 år. Der er også nogle selskaber hvor man bliver elitebilist når man når en bestemt alder.

Følger min anciennitet/Skadefri år med når jeg skifter selskab?

Ja, i langt de fleste tilfælde gør den. Jeg har endnu ikke oplevet et forsikringsselskab hvor den IKKE følger med. Men jeg kan jo ikke garantere at der dukker et op på et tidspunkt.

Back To Top