skip to Main Content

Få 3 uforpligtende tilbud på Hundeforsikring

hundeforsikring

Er man hundeejer, er det vigtigt at have styr på sine forsikringer. Og det er lidt lige som at have bil, hvor der er en lovpligtig ansvarsforsikring, som kan udvides med andre dækninger. Det kan være skader på indbo, som er forsaget af hunden, men det kan også være dækning af udgifter til dyrlæge.

Der er stor forskel på priserne blandt forsikringsselskaberne, så der kan være mange penge at spare ved at indhente 3 forsikringstilbud.

Lovpligtig ansvarsforsikring for hunde

I Danmark er det lovpligtigt at have ansvarsforsikring på sin hund. Forsikringen dækker hvis din hund laver skade på andre mennesker. Mange tror at den kun dækker hvis hunden bider, men der kan også være tale om andre skader. En vild eller glad hund, som hopper op af et barn eller voksen, som mister balancen og vælter, kan jo også komme til skade. Her vil forsikringen også dække.

Og så dækker hundeforsikringen selvfølgelig også hvis din hund ødelægger andres ejendele.

Hvornår skal hunde forsikres?

Hundehvalpe er dækket af moderhundens forsikring indtil de fylder 4 måneder. Denne tidsgrænse gælder dog kun hvis hvalpen bliver hos moderen. Bliver hvalpen solgt eller givet bord inden de 4 måneder, skal den ansvarsforsikres.

Hvor stort beløb dækker en hundeforsikring?

I følge hundeloven, skal en ansvarsforsikring for hunde dække personskade på indtil 5.000.000 kr. og tingsskade på indtil 2.000.000 kr., for den ved en enkelt begivenhed forårsagede skade.

Har flere skadelidte krav på erstatning i anledning af samme under forsikringen faldende skade, og overstiger deres krav tilsammen, hvad selskabet er pligtig at yde, skal de, for så vidt kravene er anmeldt til selskabet eller på anden måde kommet til dets kundskab, fyldestgøres forholdsmæssigt.

Udvidet hundeforsikring

Lige som med sin bil, kan man købe tillægsforsikringer, så man er bedre stillet. Det er forskelligt fra selskab til selskab, hvad de tilbyder. Men typisk vil man kunne få en forsikring, som dækker dine dyrlægeregninger, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. Dyrlæger er pænt dyre, så forsikringen er hurtigt tjent hjem ved et enkelt dyrlægebesøg. Men den er især god, hvis du er så uheldig at din hund skal opereres, da det som regel er en bekostelig affære.

Der er stor forskel på dækningen hos de forskellige forsikringsselskaber, så det er en god idé at sammenligne de forskellige tilbud, så du får den dækning du ønsker.

Back To Top