skip to Main Content

Få 3 gratis tilbud på en Indboforsikring

indboforsikring

Uanset om du bor til leje, eller om du ejer din egen bolig, skal du have en forsikring, som beskytter dit indbo i forbindelse med skader eller indbrud. Mens din husforsikring beskytter selve bygningen, vil din indboforsikring typisk omfatte dækning af dine ejendele i hjemmet. Der er forskel på dækningsgraden fra selskab til selskab, og derfor er det afgørende for din sikkerhed og tryghed, at du investerer tid i at undersøge dine forsikringsmuligheder.

Indboforsikring og dækning

Når du skal vælge den rette indboforsikring, skal du først og fremmest orientere dig mod, hvad de forskellige forsikringer dækker. Herunder kan du se de punkter, som en god og sikker forsikring til indbo skal dække:

  • Skader på ejendele i forbindelse hærværk, brand eller indbrud
  • Vandskader på ejendele
  • Ansvar

Det er ikke kun for din egen skyld, at det er vigtigt med en indboforsikring. Det er også for andres. Skulle du være uheldig og komme til at forvolde skade på andres ejendele, vil din indboforsikring dække dette tilfælde, når der er ansvarsforsikring med i policen.

Det kan betale sig både praktisk og økonomisk at tegne en forsikring til dit indbo. Skader og tyveri vil være omfattet af dækningen, og skulle du være uheldig at få effekter stjålet fra hjemmet i forbindelse med indbrud, kan du få erstattet dem gennem din forsikring. Dette gælder, når der er tale om almindelige ting og genstande, som befinder sig i kategorien for, hvad selskabet dækker. Har du dyre genstande, skal du tegne særskilt forsikring til disse.

Vær opmærksom på dine kostbare ejendele

Langt de fleste forsikringer giver mulighed for at skræddersy den helt rette dækning for dig. Der er stor forskel på, hvor mange genstande vi hver især har i vores hjem, og der er stor forskel på de økonomiske værdier af dem.

Har du dyr elektronik eller en eksklusiv racercykel, skal du i de fleste tilfælde tegne en særskilt cykel- eller elektronikforsikring i tillæg til din indboforsikring hos det pågældende selskab.

Sørg for at sætte dig ind i de økonomiske betingelser hos selskaberne, når du skal finde det sted, hvor du opnår den bedste dækning.

Forsikringsselskaber har økonomiske grænser for, hvad deres indboforsikringer dækker. Hvis beløbsgrænsen er 5.000 DKK. for en cykel, skal du tegne en særskilt cykelforsikring, hvis din racer eller MTB er dyrere. Det samme gælder med elektronik i form af mobil, computer og gamer-udstyr.

Undersøg forskellige forsikringsselskaber

Det kan svare sig både praktisk, økonomisk og sikkerhedsmæssigt, at du bruger tid på at undersøge de forskellige selskaber, som tilbyder indboforsikringer. Der er forskel på deres dækningsgrader og muligheden for at tilkøbe ekstra dækning, hvis du skulle have behov for det.

På nettet er de bedste, danske selskaber repræsenteret, som blandt andet tilbyder indboforsikringer.

Har du allerede en hus-, rejse- eller bilforsikring hos ét af disse selskaber, kan du ofte få en god pris på din indboforsikring, når du tegner den hos samme selskab.

Det er en fordel at gøre brug af en prisberegner, når du er i gang med at danne dig et overblik over dine muligheder. Med den kan du indtaste værdien af dit indbo, dine oplysninger om bopæl samt ekstra krav og ønsker og få en vejledende pris.

Hvad koster en indboforsikring?

Prisen på en forsikring af dit indbo er individuel. Den er afhængig af forskellige faktorer såsom den geografiske placering af din bopæl, dit ønskede beløb på selvrisikoen samt valg af tillægsforsikringer.

Du skal være særlig opmærksom på, at du hos mange selskaber selv kan angive, hvor meget du vil betale i tilfælde af skade eller uheld (selvrisiko).

Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at des højere selvrisiko des lavere pris på den samlede forsikring.

Der kan være selskaber, som ønsker oplysninger om antal skader, du har forvoldt igennem det seneste år. Dette bliver taget med i betragtningen, når du får dit tilbud på forsikring.

Sammenholdt med den risiko det er hvis du selv skulle betale den fulde pris for at erhverve dig nyt indbo i forbindelse med tyveri eller brand, kan det betale sig at tegne en indboforsikring.

Gennemgå betingelserne før du køber indboforsikring

Hovedparten af de danske forsikringsselskaber tilbyder at give gratis og uforpligtende tilbud. Det kan du med fordel gøre brug af, når du vil finde den bedste indboforsikring til den bedste pris. Når du har 2 eller 3 konkrete tilbud, der alle kunne være relevante og fornuftige for dig at vælge, skal du gennemgå betingelserne hos hvert selskab.

Her kan du f.eks. få indblik i, hvis der gælder særlige betingelser for dig, som er studerende, som kan have betydning for din pris eller din dækning.

Har du små børn i husstanden, kan det være relevant for dig at læse betingelserne, hvis det pågældende selskab tilbyder en ”Pludselig skade”-tillægsforsikring. Dette kan beskytte dig økonomisk i de situationer, hvor årsag og skade sker samtidig. Det kan være skader på møbler, briller eller andre ejendele.

Betingelserne giver dig vigtige oplysninger, som kan få betydning for din dækning i fremtiden.

Gode råd når du skal vælge indboforsikring

  • Bestil din forsikring på nettet

Du får det bedste overblik og de bedste sammenligningsmuligheder, når du undersøger forsikringer på nettet. Her får du mulighed for at lave prisberegninger, der giver dig indblik i, hvad forsikringer hos forskellige selskaber vil koste dig.

  • Gennemgå din forsikring minimum 1 gang om året

Det anbefales, at du gennemgår din forsikring (samt dine øvrige forsikringer) 1-2 gange årligt, eller når din situation ændrer sig. Det kan være i forbindelse med erhvervelse af dyre møbler eller ny elektronik, eller det kan være i forbindelse med, at der kommer børn i husstanden.

  • Tilpas din forsikring til individuelle behov

Du skal foretage et grundigt blik på dit indbo og dine behov for dækning, når du tegner en forsikring til dit indbo. Den bedste forsikring er dén, som er tilpasset dine specifikke behov.

Sørg for at give dit selskab information, hvis dine behov ændrer sig. Det kan ændre betingelserne i din police og dermed din dækningsmulighed, hvis uheldet skulle være ude.

Back To Top